آسمان شب (نجوم)

آسمان شب (نجوم)

[دبیرستان شاهد زنده یاد مهندس مهدی صافی دستجردی]

منوي اصلي

آرشيو موضوعي

آرشيو مطالب

لينکستان

ساعت

امکانات

ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 80
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1


نجوم، قدیمی ترین علم جهان
. ولی با آنهمه کار و فعالیت دقیق منجمین در طول قرون، همچنان فهم طبیعت حقیقی ستارگان و سیارات و لکه های مه آلود اسرار آمیز آسمان شب در تاریکی جهل قرار داشت. و روزگار درازی مانده بود تا این حقائق آشکار شوند. در قرن هفتم هجری، شاعر شیرین سخن پارسی، حافظ، به عنوان نماینده ی احساس و فکر ایرانی در آن قرون همچنان، از این ناآگاهی می نالد و شوق خود را به این موضوع نشان می دهد:

                        چیست این سقف بلند ساده ی بسیار نقش     زین معما هیچ دانا در جهان آگاه نیست

علاقه و شوق به دانش ستاره شناسی منحصر به آن دوران نیست. حتی در زمان حاضر که بسیاری از آن گره ها گشوده شده است و ابزارآلات دست ساز انسان تا مرزهای منظومه ی شمسی نیز سفر کرده است، همچنان شوق به کشف نادانسته ها باقی است، بلکه بسیار شدیدتر و عمیق تر.

عشق به این دانش در میان جوانان و نوجوانان ایرانی امروزه چنان مشهود است که هر زمان  سخنی از عالم شگفت انگیز نجوم به میان می آید، چشم ها از شوق به دانستن می درخشد. در این میان آنچه ضرورتش به سرعت احساس می شود نیاز به کتابها و معلمینی است که راهنمای علاقمندان در دنیای پر رمز و راز آسمان باشند.

و دراینجا اهمیت و توانایی پایگاههای شبکه ی جهانی مشخص می گردد. در سالهای اخیر بسیاری از آشنایان با دانش ستاره شناسی اقدام به تأسیس سایتهای خبری و علمی در این زمینه نموده اند. با این همه در میان سایتهای نجومی فارسی زبان، هنوز جای پایگاههای آموزشی که مخاطب علاقمند را گام به گام در مقدمات علم نجوم راهنمایی کند، خالی است. معمولا سایتهای نجومی تمرکز بیشتری بر خبرها و تازه های علمی و نتایج پروژه های تحقیقاتی و رویدادهای تازه ی آسمان شب دارند. در چنین مواقعی، فرد علاقمند به محض ورود به سایت، با انبوهی از مقالات و اخبار روبرو می گردد، که شاید فهم درست و دقیق همه ی مطالب از عهده ی او خارج باشد. در نتیجه ارتباط صحیح و مفیدی با مطالب برقرار نمی کند.

موسسه ی فرهنگی تبیان با احساس این ضرورت، به ایجاد بخش نجوم و آموزش نجوم در عناوین کلی منظومه ی شمسی، اخترفیزیک، نجوم رصدی و آشنایی با ابزارآلات نجومی، اقدام نموده است. هر کدام ازین بخشها به ترتیب و گام به گام مخاطبین را با دنیای اسرار آمیز نجوم آشنا می سازد.

بخش مهم و جذاب دیگری که به شکل مقاله هایی مجزا  در این مجموعه  قرار خواهد گرفت، توجهی عمیق تر به تاریخ علم نجوم از دوران باستان تا معاصر در میان تمدن ها و جوامع مختلف می باشد، که شامل نجوم باستانی، نجوم یونان و دوره ی اسلامی و نجوم نوین خواهد بود.

اسطرلاب
نمونه ی اسطرلاب اسلامی

امیداست بتوانیم گامی در جهت اصلاح تفکر علمی عموم جامعه در زمینه نجوم  برداریم. باشد که همین آشنایی مختصر با طبیعت شگفت انگیز آسمان، بر خشوع قلوبمان در برابر خالق بیفزاید ، چراکه شگفتی های جهان مصنوع، آینه ی قدرت صانع است.

 

بخش دانش و فن آوری سایت تبیان

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نويسنده: محمدرضا عبدلیان تاريخ: برچسب:, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

درباره وبلاگ

سلام. من محمدرضا هستم و به نجوم خیلی علاقه دارم. به همین خاطر این وبلاگ ناقابل رو برای استفاده ی همه ی فارسی زبانان عزیز درست کردم. لطفاً اگر از مطالب خوشتون اومد، نظر هم بدید. انتقادات و پیشنهادات شما برای من خیلی مهم هست، پس لطفاً ما رو از نظرات خودتون محروم نکنید و درخواست های خودتون رو بنویسید. و در آخر هم اگر از مطالب وبلاگ خوشتون اومد، می تونین کپی کنین و استفاده کنین اگه هم دوست داشتین منبعش رو هم بنویسید که بقیه هم استفاده کنند. با تشکر، موفق باشید...

نويسندگان

لينکهاي روزانه

جستجوي مطالب

طراح قالب

© All Rights Reserved to safischoolnojum.LoxBlog.Com | Template By: NazTarin.Com

Susa Web Tools